Waar leer ik meer bi mensen kennen?

"Momenteel ben ik helemaal gek van een meisje. Dat betekent niet dat ik lesbisch ben. Mijn eerste grote verliefdheid was op een jongen. Ook nu kan ik cisgender en transgender jongens nog aantrekkelijk vinden. Ja, ik ben bi. Dat weet ik zeker. Alleen... andere mensen lijken dat niet zo te zien. Ik wou dat ik meer andere bi´s kende. Soms heb ik het gevoel dat ik de enige ben."
 

Je vraagt je af waar je bi's kan leren kennen? Overal om je heen! Wellicht ken je er al, zonder het te beseffen. Dat is omdat biseksualiteit nogal onzichtbaar kan zijn. Een meisje dat samen is met een jongen beschouw je al makkelijk als hetero. Weinig mensen staan erbij stil dat ze ook bi zou kunnen zijn. Omdat veel biseksuele mensen op die manier niet opvallen, kan het lijken alsof er veel minder zijn. Laat je daar niet door vangen.

 

Om het makkelijker te maken om andere mensen te leren kennen die ook bi zijn, bestaan er specifieke verenigingen. Een aantal van zulke verenigingen sloten zich aan bij çavaria. Je vindt ze in ons overzicht van verenigingen via de doelgroepfilter 'bi's'. In het Brusselse RainbowHouse vind je ook nog de vereniging Ambigu. Zoek je contact elders in Europa? Neem een kijkje naar de Bisexual Guide to Europe van EuroBiCon, een Europese conferentie rond biseksualiteit.

 

Weet je dat çavaria jaarlijks ook een dag organiseert die helemaal draait rond biseksualiteit? Die dag heet BCurious. Meer info over de komende editie vind je via cavaria.be/Bcurious. Ben je zelf bi, twijfel je, of ben je gewoon nieuwsgierig naar hoe het is om bi te zijn? Je bent er welkom!


Wil je algemeen meer LGBT+ mensen leren kennen? Ga dan naar de pagina anderen ontmoeten

Terug naar hoofdmenu