Waar leer ik andere non-binaire mensen kennen?

"Op mijn veertiende voelde ik me al geen jongen, maar ook geen meisje. Hoe ouder ik werd, hoe vrouwelijker mijn stijl werd. Mijn omgeving dacht er niet veel van, maar ik stelde mezelf wel veel vragen. Ik vond het raar dat die gevoelens maar niet verdwenen. Toen ik twintig was, klikte het eindelijk. Ik leerde iemand kennen die zichzelf voorstelde als non-binair. Pas toen besefte ik dat iets anders bestond dan enkel man of vrouw."

De hokjes van man en vrouw passen niet voor jou. Je bent non-binair, of je denkt dat je misschien non-binair bent. Misschien is het allemaal nog niet zo duidelijk. Je bent in ieder geval op zoek naar een plek waar je openhartig kan spreken over je gevoelens. Goed nieuws! Er bestaat een groep specifiek voor mensen zoals jij, namelijk 'Genderspectrum vzw'. Genderspectrum organiseert zowel maandelijkse samenkomsten, als een veilige online plek om met elkaar in contact te komen. De groep startte in Gent, maar sinds februari 2020 is er ook een afdeling in Antwerpen.

 

Via de publieke Facebookpagina van de Gentse afdeling kan je op de hoogte blijven van hun samenkomsten in Casa Rosa in Gent. Via de publieke Facebookpagina van de Antwerpse afdeling kan je op de hoogte blijven van hun samenkomsten in Het Roze Huis in Antwerpen. Blijf je liever anoniem, of leg je liever online contact? Neem eens een kijkje in hun groep op Facebook. Om iedereens privacy te bewaken is die groep geheim. Dat betekent dat enkel leden de groep, de inhoud en andere leden kunnen zien. Benieuwd? Je kan met hen in contact komen via hun emailadres [email protected]. Je vindt hen ook op instagram als @genderspectrumvzw. De Antwerpse tak vind je via @genderspectrumantwerpen.

 

Tijdens de eerste corona-lockdown in maart 2020 startte Genderspectrum ook hun eigen discordserver 'Queer kot'. Via deze groep willen ze een online community bieden voor de LGBTQ+ gemeenschap (ongeacht leeftijd, etnische of religieuze achtergrond e.d.), waarbij je kan praten over je seksualiteitsbeleving of genderidentiteit. Ook ontspanning is een belangrijk onderdeel. Je kan er in een algemene chat praten met de andere leden, een plaats te vinden om even te ventileren, ... Regelmatig gaat er op dat kanaal ook een livestream door. Zo gaat de groep in gesprek over gendergerelateerde zaken. Iedereen kan suggesties geven voor toekomstige onderwerpen.

 

Natuurlijk zijn non-binaire mensen ook welkom in algemenere transgenderverenigingen. Een overzicht van alle verenigingen die zich aansloten bij çavaria vind je in de adressenlijst op onze website.
​​​
Wil je algemeen meer LGBT+ mensen leren kennen? Ga dan naar de pagina anderen ontmoeten

Terug naar hoofdmenu