Kan iemand ook bi zijn in een vrouw-manrelatie?

"Ik ben samen met een jongen. Ook al mijn vorige liefjes waren jongens. Niemand gelooft me wanneer ik zeg dat ik bi ben. Hou ik mezelf voor de gek? Iemand zei me dat ik niet bi kan zijn én altijd samen met jongens. Is dat waar?"

Het korte antwoord: ja, iemand kan ook bi zijn in een vrouw-manrelatie.

 

Met wie iemand samen is of was, bepaalt niet of ze bi zijn. Buitenstaanders hebben daar niets over te zeggen. Voel je je bi? Dan ben je bi. Dat heeft niets te maken met wie je op dat moment graag ziet. Jij weet het best wie je bent. Niemand anders kan in jouw plaats bepalen wat je romantische oriëntatie of seksuele oriëntatie is.

 

Denken andere mensen dat je hetero, homo of lesbisch bent op basis van je partner? Klopt dat niet? Dat kan frustrerend zijn. Zeker wanneer je seksuele oriëntatie belangrijk voor je is. Biseksualiteit wordt soms vergeten. Dat komt omdat biseksualiteit vaak onzichtbaar is. Iemand die twee jongens ziet kussen, denkt al snel dat ze twee homo jongens zag. Ziet iemand een meisje hand in hand lopen met een jongen, dan denkt die vaak automatisch dat ze beide hetero zijn. In allebei de gevallen kan de conclusie fout zijn. De jongen die de andere jongen kuste, kan ook meisjes leuk vinden. Ook het meisje dat hand in hand liep met de jongen, kan bi zijn. Vetrouwde iemand je toe dat ze bi zijn? Zit die persoon nu in een vrouw-manrelatie? Weet dat dat niet noodzakelijk iets verandert aan hun bi zijn.

 

Om biseksualiteit zichtbaar te maken, organiseert çavaria één keer per jaar het event B Curious. Dit event is gratis en bestaat uit verschillende workshops rond biseksualiteit. B Curious valt telkens in dezelfde periode als 'Bi Visibility Day'.

 

Zit je ergens mee en zoek je een luisterend oor? Praat erover. Dat kan bij ons via chattelefoon of mail.

Terug naar hoofdmenu