Kan je als hetero ook fantaseren over seks met hetzelfde gender?

Simpel antwoord? Ja. Het is niet zo ongewoon. Ook kijken naar homo of queer porno is niet uitzonderlijk als hetero.

 

Veel meisjes of vrouwen die fantaseren over seks met andere meisjes of vrouwen vragen zich af of ze misschien holebi zijn. Mannen en jongens die fantaseren over seks met een andere jongen of man stellen zich vaak dezelfde vraag. Fantasieën kunnen te maken hebben met je seksuele oriëntatie, maar dat hoeft niet.

 

Niet iedereen heeft seksuele fantasieën. Veel mensen wel, ook over seks met mensen van hetzelfde gender. Fantaseren is een veilige manier om seksuele gevoelens en interesses uit te proberen. Het is niet vreemd om ook over zo'n seks te fantaseren. Ben je niet aseksueel? Dan zijn er waarschijnlijk een heleboel situaties, voorwerpen, combinaties die je kunnen opwinden. Als je als jongen fantaseert over seks met een jongen, of als meisje fantaseert over seks met een meisje betekent dat niet automatisch dat je holebi bent. Het kan eenvoudigweg betekenen dat je nieuwsgierig bent. Nieuwsgierig naar een bepaalde seksuele daad, gefascineerd door een taboe, geprikkeld door nog een heleboel andere dingen ...

 

Fantaseer je over seks met iemand die net als jij een penis of vulva heeft, of fantaseer je over iemand met dezelfde genderidentiteit als jou? Dat is niet altijd hetzelfde. Er is een verschil tussen iemands genitale delen en iemands genderidentiteit. Niet iedereen met een penis is een man, niet iedereen met een vulva is een vrouw. Wat betekent dat concreet? Een trans vrouw is bijvoorbeeld een vrouw, maar kan een penis hebben. Dat je haar lichaam opwindend vindt, betekent niet dat je ook een mannen lichaam met penis opwindend zou vinden. De trans vrouw waarover je fantaseert heeft misschien wel een penis, maar ze is een vrouw. Is het de penis die je aantrekt, of net (ook) haar vrouwelijkheid?

 

De oorsprong van je fantasie proberen achterhalen, kan stresserend zijn. Het kan veel energie en tijd kosten. Bovendien is het niet altijd mogelijk om tot sluitende antwoorden te komen. Is het voor jou nodig om te weten waarom je over iets fantaseert? Het is niet omdat je over iets fantaseert, dat je daar altijd iets moet mee doen. Veel mensen hebben de vreemdste fantasieën zonder de behoefte om die uit te voeren in het dagelijks leven. Weet dat je het recht hebt om te fantaseren over wie of wat je wil zonder je daarover schuldig te voelen.

 

Stel jezelf de vraag wat voor jou belangrijk is. Vind je het zelf belangrijk om te weten waarom je over iets fantaseert?  Zetten je seksuele fantasieën je aan het twijfelen? Heb je het gevoel dat ze iets meer betekenen? Wil je weten waarom? Je kan jezelf enkele vragen stellen:

 

  • Op wie heb je meestal een crush?
  • Fantaseer je over seks, of over relaties met iemand met hetzelfde geslacht of dezelfde genderidentiteit?
  • Als je al een relatie had met iemand met een ander geslacht of een andere genderidentiteit, hoe voelde je je daarbij?
  • Als je al een relatie had met iemand met hetzelfde geslacht of genderidentiteit, hoe voelde je je daarbij?

Kijken hoe je fantasieën hierbij aansluiten en je afvragen of je die fantasieën ook ooit wil beleven, kan je helpen om meer duidelijkheid te krijgen over je seksuele identiteit. Praten over hoe je je voelt bij je fantasieën, vertellen welke vragen je je stelt en welke zorgen die eventueel met zich meebrengen, kan veel opklaren. Je kan daarvoor bij ons terecht, anoniem en gratis. Belchat of stuur ons een mail.

Terug naar hoofdmenu