Chatten

Wat is Lumi?

Lumi is een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. 

Moet ik mijn naam zeggen? 

Je kan je eigen naam of een schuilnaam opgeven als je dat wil.

Wat kan ik allemaal vragen of vertellen?

Alles wat je maar wilt.

Hoe werkt dat, chatten?

Je klikt op de chatknop, je geeft je naam of schuilnaam in en je vraagt een gesprek aan. Als er een vrijwilliger beschikbaar is, kan je meteen beginnen. Let er op dat je geen pop-up vensters sluit tijdens het gesprek, anders wordt de chatsessie onderbroken.

Met wie chat ik?

Je chat met een vrijwilliger die speciaal opgeleid werd om naar je verhaal te luisteren. Onze vrijwilligers chatten met jou in anonimiteit en vertrouwen. 

Wanneer kan ik chatten?

Je kan chatten op maandag, woensdag en donderdag vanaf 18u30 tot 21u30 (niet op feestdagen). Je kan inloggen tot 21u15.

Wat doe ik als de chat bezet is?

Wacht even en meld je dan opnieuw aan. Je kan ook bellen of een mailtje sturen.

Wat als het niet lukt om te chatten?

Het kan gebeuren dat ons chatprogramma door je computer geblokkeerd wordt. Dit ligt aan de antivirusprogramma's of de firewall die jouw computer beschermen. Je zal ze in dat geval eerst tijdelijk moeten uitschakelen. Vergeet niet om ze na de chatsessie weer in te schakelen.

Wat als mijn gesprek plots afbreekt?

Door een technische storing kan het helaas wel eens gebeuren dat het gesprek plots afgebroken wordt. Het internetverkeer is niet altijd even stabiel. Meld je in dit geval gewoon opnieuw aan met dezelfde schuilnaam.

Kan ik zo lang chatten als ik wil?

Een gesprek duurt maximum een uur. Op die manier kan iedereen aan de beurt komen.