Ik maak me zorgen over de gezondheid van mijn kind.

Ouders van jongens die op jongens vallen, maken zich soms zorgen om onveilige seks (en de kans op SOA’s) en druggebruik, wat meer gangbaar is in het homomilieu. Durf hierover een gesprek aan te gaan met je kind. Wat denkt je kind hier zelf over? Onder het thema Seks en gezondheid vind je meer info over de huidige kennis rond HIV preventie. 


Ouders van gendervariante kinderen, hebben vaak andere zorgen. Waar gendervariante kinderen vaak de risico’s van een medische transitie erg relativeren, kan dit de ouders wel zorgen baren. Sommige ingrepen en hormonale behandelingen kunnen bijwerkingen met zich meebrengen of invloed hebben op het humeur van je kind. Deze invloeden kunnen negatief zijn, maar zijn vaak ook positief. Elk risico kan je ook zien als een kans. Als je kind zich bewust is van de risico’s en alsnog deze kans wil grijpen om zich goed in hun vel te voelen, dan is het goed om met je kind mee te leven en je kind te steunen.

 

Hoe je je kind kan ondersteunen kan je lezen onder 'Hoe kan ik mijn kind ondersteunen in de zoektocht naar hun gender en seksuele voorkeur?'

Terug naar hoofdmenu