Waar vind je specifieke landeninformatie over LGBTI+?

Deze pagina is er om je te helpen bij het verzamelen van landeninformatie over LGBTI+. Blijf je zitten met vragen voor een specifieke case? Je kan ook de helpdesk van het agentschap Integratie en Inburgering contacteren.

Verantwoord gebruik van informatie

Spring zorgvuldig om met landeninformatie, ook met de bronnen die we hieronder vermelden.
 

Internationale LGBTI+ organisaties

Verschillende internationale LGBTI+ organisaties zijn actief in het verdedigen van mensenrechten op vlak van seksuele oriëntatie, seksekenmerken en genderidentiteit. Deze internationale LGBTI+ organisaties stellen geregeld rapporten op:
 

Internationale mensenrechtenorganisaties

Een aantal mensenrechtenorganisaties beschouwen LGBTI+ rechten als een specifiek thema en leveren daar dan ook nuttige informatie over:
 

Diplomatie

Ook ambassades en consulaten kunnen belangrijke informatie leveren:


De US Department of State stelt jaarlijks landenrapporten op. Elk rapport bevat standaard een hoofdstuk over seksuele oriëntatie, seksekenmerken en genderidentiteit.

Toeristische informatie

Landeninformatie is ook beschikbaar via websites die LGBT+ toeristen informeren over LGBT+ rechten op hun vakantiebestemmingen:
 

  • Globalgayz.com bevat informatie afkomstig van nieuwssites en LGBT+ toeristen. Je kan er zowel toeristische informatie vinden, als nieuws, als informatie over de juridische situatie. Je kan er informatie vinden uit zowat alle landen ter wereld, al is die soms wat verouderd of weinig relevant voor asieldossiers.
     
  • IGLTA.org is de website van the International LGBTQ+ Travel Association. De website biedt gratis reisinformatie aan. De organisatie achter de website werkt aan het bevorderen van gelijkheid en veiligheid binnen LGBTQ+ toerisme wereldwijd.

Databanken, diensten en online documentatiecentra

Er zijn een aantal reguliere kanalen die mogelijk (maar niet uitsluitend) informatie kunnen opleveren met betrekking tot seksuele oriëntatie, seksediversiteit en genderidentiteit in diverse landen:
 

Netwerken in het buitenland

ILGA heeft een uitgebreide directory met LGBTI+ organisaties, allianties en supporters.
 

 

 Heb je nog vragen over dit thema? Vind je niet wat je zoekt? Chat, bel of mail met ons.

Terug naar hoofdmenu