Wat vertel ik aan de school van mijn kind?

Je kind is holebitransgender of heeft intersekse kenmerken, en jij vraagt je af of je de school hierover dient in te lichten.

Denk je dat het goed zou zijn voor het welzijn van je kind als anderen ook op de hoogte zouden zijn? Wil je dat de leerkracht rekening kan houden met je kind of je kind op een andere manier benadert? 

 

Voor transgender kinderen kan aandacht voor genderneutrale toiletten, kleedkamers of slaapplaatsen op schoolreis aangenaam zijn. Ook kan je leerkracht bewust maken om wanneer die groepen opdeelt, deze niet op te delen volgens gender. Voor holebi kinderen is het goed als de leerkrachten niet ervan uitgaan dat alle kinderen hetero zijn. Het is ook belangrijk dat in de lessen seksuele opvoeding voldoende aandacht wordt besteed aan holebi's. Normaal gezien werken scholen hier reeds aan. Leerkrachten vinden informatie op Schooluitdekast.be.

 

Je kan ook met je vragen terecht bij leerkrachten, het CLB of de schooldirectie. Zij kunnen zelf contact opnemen met het onderwijsteam van çavaria via [email protected] Het onderwijsteam begeleidt scholen om een veilige plek te worden voor LGBT+ personen. 

 

De keuze om de klasgenoten van je kind in te lichten, ligt bij je kind zelf. Het is belangrijk je kind hierin te respecteren.

Terug naar hoofdmenu