Mijn kind wil geen meisje, maar ook geen jongen zijn, kan dat? Wat is non-binariteit?

Wanneer je kind aangeeft dat het zich geen meisje, maar ook geen jongen voelt, ben je als ouder misschien in de war. Doorgaans identificeren mensen zich immers met één van beide geslachten: man of vrouw. Sommige personen identificeren zich echter met geen van deze twee, of met allebei in bepaalde mate. Wie zich niet als man of vrouw omschrijft, benoemt zich vaak als ‘non-binair’.
 

Het kan dat je kind zich als non-binair identificeert of lange tijd zoekend is in hun genderidentiteit: mensen kunnen ook evolueren in hun gevoel van genderidentiteit. Het is belangrijk om als ouder je kind niet te verplichten een label te kiezen, maar je kind eerder te begeleiden in de vragen die het zich stelt met betrekking tot hun gender, los van labels. Probeer mee te leren wat non-binariteit net betekent voor jouw kind en waar je kind zelf informatie vindt.
 

Ook wanneer je kind zichzelf als non-binair identificeert, kan je de adviezen op deze pagina rond ‘transgender’ gebruiken. Daarnaast kan je ook terecht bij zorgverleners met expertise rond het transgenderthema.

Terug naar hoofdmenu