Ik heb een handicap. Kan ik ook naar een LGBTI+ vereniging?

Voor het eerst de stap zetten naar een vereniging is vaak niet vanzelfsprekend.

 

Wanneer je een fysieke handicap hebt, kunnen er heel wat praktische obstakels opduiken. Uiteraard is iedereen welkom, met of zonder beperking. De locatie en bereikbaarheid van een vereniging maken het helaas soms wat lastig. Twijfel je of een vereniging toegankelijk zal zijn voor jou? Neem contact met hen op. Beschrijf je situatie. Vertel hen wat je nodig hebt om comfortabel deel te kunnen nemen. Verenigingen die aangesloten zijn bij çavaria kunnen gebruik maken van een beperkt budget om praktische aanpassingen te voorzien voor geïnteresseerden zoals jij.

 

Weet dat er ook LGBTI+ groepen bestaan specifiek voor mensen met een handicap? De groepen die zich aansloten bij çavaria vind je terug in het overzicht van verenigingen op deze website. Filter op doelgroep 'Beperking' om het lijstje te zien. Begeleiders zijn ook welkom. In Antwerpen bestaat ook Aut & Out, een groep voor volwassen LGBTI+ personen met autisme, of een vermoeden daarvan, en een normale tot hoge begaafdheid. 

 

De meeste verenigingen bieden bovendien een onthaalgesprek aan voor elke geïnteresseerde. Ben je nerveus over het zetten van die eerste stap? Praat je daar liever anoniem over? Vertel ons er alles over via chattelefoon of mail.

Meer info & getuigenissen van LGBTI+'ers met een verstandelijke handicap

'De Roze Pagina' is er voor holebi's, trans en intersekse mensen met een verstandelijke handicap. çavaria verzamelde er alle informatie voor LGBT+ personen met een verstandelijke handicap en hun omgeving.

 

Ga naar De Roze Pagina voor informatie over LGBTI+ zijn, uit de kast komen, verliefdheid, relaties en seksualiteit.

Terug naar hoofdmenu