Hoe kan ons woonzorgcentrum ook LGBT+ ouderen thuis doen voelen?

Heel wat holebi en transgender personen verblijven in woonzorgcentra, maar vaak zijn ze onzichtbaar. Om een thuis voor iedereen te creëren, is het noodzakelijk om in te spelen op de specifieke noden van deze doelgroep. Wat die specifieke noden precies zijn, zocht KLIQ voor je uit. Dit vormings- en trainingscentrum verdiepte zich in de levensloop en behoeften van holebi en transgender ouderen en ontwikkelde een visie op cliëntgerichte en inclusieve zorg voor deze doelgroep.

Wil je werken aan een open, holebi- en transvriendelijk klimaat in jullie woonzorgcentrum? Voor meer informatie rond seksuele en genderdiversiteit binnen de ouderenzorg kan je terecht bij KLIQSamen met directie, zorgcoördinatoren, kwaliteitscoördinatoren, animatoren, verpleegkundigen, zorgkundigen, ergotherapeuten en ieder die in contact komt met de bewoners, kan je ervoor zorgen dat iedereen zichzelf kan zijn en zich thuis voelt in jouw centrum.

Wil je rechtstreeks in gesprek gaan met LGBT+ senioren? Regenboogambassadeurs zijn een groep ervaringsdeskundige vrijwilligers die zich inzetten om een holebi- en transgendervriendelijk beleid in de professionele ouderenzorg en mantelzorg te bevorderen. Ze ondersteunen zorgorganisaties, zorgteams, en senioren die opkomen voor een holebi- en transgendervriendelijk beleid in de ouderenzorg om te zorgen voor een veilige woonplek voor hen. Ze organiseren infosessies voor studenten die morgen het kader zullen uitmaken in deze centra. Je kan hen vinden op Facebook, of een kijkje nemen op hun website.

Terug naar hoofdmenu