Hoe ga ik om met liefdesverdiet?

"De laatste tijd ging het niet goed tussen ons, maar dat ze het zou uitmaken... dat had ik écht niet verwacht. Ze ziet me graag. Dat weet ik! Nu wil ze dat ik een tijdje niets van me laat horen. Ze zegt dat ze afstand nodig heeft... Maar ik mis haar. Ik hou het niet uit. Ik vertelde haar alles. Ze was er altijd voor mij. Nu zit ik hier alleen."

Liefdesverdriet doet pijn. Voorbereid of niet, onverwacht of niet, na een lange relatie of niet. Voelen dat iemand je gevoelens of wensen niet deelt, is confronterend. Beseffen dat een relatie zal veranderen, is zelden makkelijk. Zeker wanneer jij niet koos voor die verandering, kan het moeilijk zijn om de beslissing te begrijpen. Een relatie die stopt kan je bovendien met veel vragen achterlaten. Soms duurt het een tijdje voor je je nieuwe situatie kan aanvaarden. Ook wanneer je besloot nog vrienden te blijven, kan het lastig zijn om te wennen aan hoe het nu is.

 

Hou je gevoel niet voor jezelf. Een gesprek kan opluchten. We kunnen je situatie niet veranderen, maar we kunnen wel naar je luisteren. Dat doen we graag per telefoonchat of mail. Praten helpt.

 

Op zoek naar concrete tips over omgaan met liefdesverdriet? Je vindt er een aantal op Allesoverseks.be.

 

Wil je iets bijleren om je algemeen beter in je vel te voelen, wat je ook kan helpen bij liefdesverdriet? Bekijk de pagina Goed in je vel

Terug naar hoofdmenu