Word supporter

Word net als Roos Van Acker en Fleur Pierets supporter van Lumi en steun de werking met een vast bedrag, elke maand. Dat is niet enkel makkelijk voor jou maar ook voor ons. Met het vaste inkomen kunnen we onze werking blijven garanderen.

 

Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en LGBTQ-activist. Ze werkte 7 jaar lang samen met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Als statement wilden ze in alle landen trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf echter na het vierde ja-woord. Çavaria eerde het koppel met een Lifetime Achievement Award. Nu wordt Fleur het nieuwe gezicht van Lumi, de opvang- en infolijn voor al wie vragen heeft over gender en seksuele voorkeur.

De vrijwilligers van Lumi staan klaar voor wie nood heeft aan een luisterend oor, voor wie op zoek is naar zichzelf, voor wie het even allemaal niet meer ziet zitten. “In tijden als deze is dat meer dan ooit belangrijk. Holebi’s en transgender personen zijn extra kwetsbaar als het aankomt op mentale gezondheid. De zelfmoordcijfers zijn torenhoog. Dat mogen we niet aanvaarden. Weten dat je ergens terecht kan met je verhaal, je gevoelens en twijfels, is essentieel.”

Goed nieuws! Dit jaar zijn je giften aan Lumi voor 60% aftrekbaar
De overheid stimuleert de vrijgevigheid van de burger door een uitzonderlijk fiscaal voordeel te bieden voor schenkers die dit jaar een gift doen. De belastingvermindering voor giften in 2020 wordt opgetrokken van 45% naar 60%. Een maandelijkse gift van €10 voor Lumi kost je dus in werkelijkheid maar €4!

Mijn gegevens

Mijn gift

Ik steun Lumi maandelijks met

Als het totaal van jouw giften op jaarbasis minstens 40 euro bedraagt, ontvang je een fiscaal attest bij het begin van het volgende jaar. Zo geniet je 45% belastingvermindering (60% in 2020!) op je steunbijdrage.

Mijn bankgegevens