Maak je zichtbaar(der) als bondgenoot voor LGBTI+ personen

Hoe kan je als professional tonen dat je er bent voor LGBTI+ personen?

 

 • Zet overal in op inclusieve administratie. Je vindt meer over het hoe en waarom van inclusieve administratie op onze website op de pagina ‘Hoe maak je administratieve procedures inclusief voor iedereen?’.
   
 • Plaats relevante brochures, posters of een regenboogvlaggetje in je wachtzaal. Het materiaal van Lumi kan je gratis bestellen via de webshop van çavaria. Ook andere brochures, flyers en posters kan je vinden via çavaria’s webshop. Ook op de website van Transgender Infopunt kan je bestelbare brochures en flyers vinden.
   
 • Ben je een hulpverlener? Baat je een café of winkel of restaurant uit waar je een fijne plek probeert te creëren voor LGBTI+ personen? Stel jezelf voor als kandidaat voor de adressengids van Lumi door te mailen naar [email protected].
   
 • Plaats relevante links op je website. Denk bijvoorbeeld aan:
 • Doe mee aan IDAHOT. IDAHOT staat voor ‘Internationale Dag Tegen Holebifobie, Interseksefobie en Transfobie’. Çavaria spoort jaarlijks alle steden en gemeenten aan om op die dag de vlag uit te hangen. Veel organisaties, scholen, bedrijven, winkels, etc. maken 17 mei op dezelfde manier hun steun aan de LGBTI+ gemeenschap zichtbaar, en tonen dat ze staan voor een solidaire samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn. Jij kan ook een sterk signaal geven door op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen en je profielen op sociale media in regenboogkleuren te hullen.
Terug naar hoofdmenu