Zal ik ooit nog grootouder kunnen worden?

Vele ouders van holebi of transgender kinderen maken zich zorgen of hun kind ooit zelf kinderen zou kunnen krijgen. Soms vragen ze zich ook af of de rechten van de ouders en grootouders hetzelfde zijn als bij andere gezinnen. Onder het thema ‘gezin en ouderschap’ vind je veelvoorkomende vragen over de rechten van holebi en transgender ouders. Meer info over het starten van een gezin vind je onder de vraag Hoe kunnen LGBTI+ personen ouders worden?

Staat jouw vraag er niet tussen? Contacteer dan Lumi via mail, chat of telefoon!

Heel vaak vroegen ze mij ‘Vind je dat dan niet jammer dat je nooit grootmoeder wordt?’ Maar ik heb geen kind op de wereld gezet om te hopen dat ik ooit een kleinkind heb. Er is zoveel mogelijkheid, een homokoppel kan misschien een kind adopteren of aan pleegzorg doen, maar er zijn ook zoveel heterokoppels die misschien geen kinderen willen of medisch niet kunnen, en dan heb je ook geen kleinkinderen.

Tina

Mijn dochter wil geen kinderen. Ik kom zelf uit een grote familie en soms mis ik dat wel, dat het hier wat drukker zou zijn en dat ik voor kleinkinderen zou mogen zorgen. Maar het is uiteindelijk haar keuze, dus ik probeer het te aanvaarden.

Walid

Mijn kind is transgender en binnenkort krijgt hij zijn eerste kindje met zijn partner. Ik had me veel meer zorgen gemaakt dan nodig, uiteindelijk lukt het ook voor hen om een kind op de wereld te zetten.

Cynthia
Terug naar hoofdmenu