Waar vind ik kinderboeken die ook LGBTI+ personen en koppels tonen?

Je wil je kind opvoeden met beelden van diverse gezinnen. Je wil daarbij aandacht hebben voor man-mankoppels, vrouw-vrouwkoppels en personen met verschillende huidskleuren, genderexpressies, beperkingen, ...

 

Lou op weg naar school werd gemaakt door çavaria samen met auteur Kathleen Amant en is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. In het boek Lou komen kinderen in aanraking met diversiteit op het gebied van gender en seksualiteit, huidskleur, leeftijd, religie en andere identiteitskenmerken. 

 

Het bijhorende educatief pakket voor leerkrachten kan je gratis downloaden via de de website Schooluitdekast.be.

 

Ga je als holebi koppel uit elkaar en wil je het daarover hebben met je kind? Kindermaterialen die gaan over de scheiding van man-man of vrouw-vrouwkoppels zijn vaak moeilijk te vinden. Gelukkig bestaan ze wel. Misschien is het werkboek 'Mijn Ouders gaan Scheiden' een optie voor jou. Dat bestaat in drie versies: over een vrouw-mankoppel, over een man-mankoppel, of over een vrouw-vrouwkoppel. Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Ook staan er leuke knutsel- en doe-opdrachten in. Kinderen krijgen veel tips en uitleg over alles rondom een scheiding. Let op, het werkboek is niet gratis. Je kan het wel meteen downloaden.

 

Zoek je materiaal om met je kind te spreken over een gendertransitie of genderexpressie? Neem een kijkje in de online bibliotheek van het Transgender Infopunt. Daar vind je een selectie van boeken, films, series en podcasts rond diversiteit, gender en het transgenderthema.

 

Check onze pagina Rolmodellen voor meer tips. Je leest er waar je terecht kan voor series, boeken, muziek, ... waarin gender- en seksuele diversiteit aan bod komt.

Terug naar hoofdmenu