Waar vind ik kinderboeken die ook LGBT+ personen en koppels tonen?

Je wil je kind opvoeden met beelden van diverse gezinnen. Je wil daarbij aandacht hebben voor man-mankoppels, vrouw-vrouwkoppels en personen met verschillende huidskleuren, genderexpressies, beperkingen, ...

 

Ken je de Lou-boekjes al? Die werden ontwikkeld door çavaria samen met auteur Kathleen Amant. Er zijn er momenteel (september 2020) vier en zijn allen geschikt voor kleuters (4+ jaar):

De bijhorende educatieve pakketten voor leerkrachten kan je gratis downloaden via de de website Schooluitdekast.be.

 

Ga je als holebi koppel uiteen en wil je het daarover hebben met je kind? Kindermaterialen die gaan over de scheiding van man-man of vrouw-vrouwkoppels zijn vaak moeilijk te vinden. Gelukkig bestaan ze wel. Misschien is het werkboek 'Mijn Ouders gaan Scheiden' een optie voor jou. Dat bestaat in drie versies: over een vrouw-mankoppel, over een man-mankoppel, of over een vrouw-vrouwkoppel. Kinderen kunnen in het boek schrijven, tekenen en kleuren. Ook staan er leuke knutsel- en doe-opdrachten in. Kinderen krijgen veel tips en uitleg over alles rondom een scheiding. Let op, het werkboek is niet gratis. Je kan het wel meteen downloaden.

 

Zoek je materiaal om met je kind te spreken over een gendertransitie of genderexpressie? Neem een kijkje in de online bibliotheek van het Transgender Infopunt. Daar vind je een selectie van boeken rond diversiteit, gender en het transgenderthema.

 

Check onze pagina Rolmodellen voor meer tips. Je leest er waar je terecht kan voor series, boeken, muziek, ... waarin gender- en seksuele diversiteit aan bod komt.

Terug naar hoofdmenu