Ben ik ook bi in een vrouw-manrelatie?

"Ik ben samen met een jongen. Ook al mijn vorige liefjes waren jongens. Niemand gelooft me wanneer ik zeg dat ik bi ben. Hou ik mezelf voor de gek? Iemand zei me dat ik niet bi kan zijn én altijd samen met jongens. Is dat waar?"

Met wie je samen bent of was, bepaalt niet of je bi bent. Ook buitenstaanders hebben daar niets over te zeggen. Voel je je bi? Dan ben je bi. Dat heeft niets te maken met wie je op dat moment graag ziet. Jij weet het best wie je bent. Niemand anders kan in jouw plaats bepalen wat je romantische oriëntatie of seksuele oriëntatie is.

Denken andere mensen dat je hetero, homo of lesbisch bent op basis van je partner? Klopt dat niet? Dat kan frustrerend zijn. Zeker wanneer je seksuele oriëntatie belangrijk voor je is. Biseksualiteit wordt soms vergeten. Dat komt omdat biseksualiteit vaak onzichtbaar is. Iemand die twee jongens ziet kussen, denkt al snel dat ze twee homo jongens zag. Ziet iemand een meisje hand in hand lopen met een jongen, dan denkt die vaak automatisch dat ze beide hetero zijn. In allebei de gevallen kan de conclusie fout zijn. De jongen die de andere jongen kuste, kan ook meisjes leuk vinden. Ook het meisje dat hand in hand liep met de jongen, kan bi zijn.

Speciaal om de onzichtbaarheid van biseksualiteit te doorbreken, bestaat de Bi Visibility Day. Weet je dat çavaria op jaarlijks een dag organiseert die helemaal draait rond biseksualiteit? Het heet B Curious en gaat door in Leuven. Nieuwsgierig? Check it out!

Zit je ergens mee en zoek je een luisterend oor? Praat erover. Dat kan bij ons via chat of telefoon.